Wigilia: Tradycyjne potrawy z różnych części Polski

Komentarze0

Wieczerza wigilina to okazja do wspólnego spotkania w gronie najbliższych, okazja do wymiany uśmiechów, trosk, życzeń i wspólnych śpiewów kolęd.

Czy wiesz, że w różnych cześciach Polski potrawy wigiljne nieco różnią się. Przygotowaliśmy dla Was najbardziej tradycyjne dania ze stołu wigiljnego z różnych części Polski.

Oto one:

1.Lubelskie – Karp po żydowsku

Fot. blog.allo.ua

2.Mazowieckie – Pierogi z kapustą i grzybami

Fot. Fabryka kulinarnych inspiracji

3.Opolskie – Zupa migdałowa

For. Beszamel.se.pl
For. Beszamel.se.pl

4.Podkarpackie – Kluski z makiem

Fot. Gotujemy.pl

5.Podlaskie – Kulebiaczki z grzybami i rybą

Fot. Ogrody babilonu

6.Małopolska – Uszka z barszczem

Fot. Lawendowy Dom

Jakie potrawy znalazały się na Twoim stole wigilijnym? Z której części Polski jesteś? Podziel się z nami w komentarzach poniżej!

Zostaw komentarz

Adres email jest prywatny i nie zostanie wyświetlony